IT-juhid

Kaks tuntud IT-juhti

Esimeseks IT-juhiks valisin Elon Musk'i, kes on üks Tesla ja PayPal'i loojatest (hetkel ka Tesla CEO). Samuti on ta ka SpaceX, Neuralink'i ja The Boring Company asutaja. Tema töö peamiselt keerleb ümber idealismi ja inimkonna arengu.

Musk'i võib pidada kui change agent'iks. Vahet pole kui "head" on ta saavutused, tema mõttekäigu järgi saab alati paremini. Tema silmis peavad asjad pidevalt paranema ja ajaga kaasas käima. Innovaatilisus võiks olla kõige parem omadussõna, millega kirjeldada mehe tööd. Musk'i ideed on peamiselt out-of-box ja see vast on ka ta edu saladus :) !

Teiseks valisin Daniel Ek'i, kes on üheks Spotify asutajaks. Spotify pakub teenust, mis lubab inimestel kuulata miljoneid laule legaalselt. Spotify'd kasutades ei pea tasuma iga laulu eest eraldi, vaid tuleb tasuda fikseeritud kuutasu (ainult siis kui soovitakse lahti saada reklaamidest :) ) ja saad kuulata muusikat nii palju kui soovid.

Ek'i võib pidada coach'iks. Daniel Ek pidevalt jagab oma teadmisi tiimiga, et nende töö oleks kvaliteetsem, aitaks neil areneda ja teadmisi juurde koguda. Samuti kaotab ta kõik võimalikud piirangud, mis takistavad ta tiimil olla loominguline.



Kasutatud kirjandus:

12 leadership styles of the most successful CEOs ever (theladders.com)

What is the Elon Musk leadership style (and should you use it)? (fingerprintforsuccess.com)

Top 15 Most Influential People in Tech Today (theclever.com)

Who Is Elon Musk? What Is He Famous for? (investopedia.com)

Leadership Lessons: Spotify Daniel Ek (tobysinclair.com)

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Teistmoodi IT

Arendus- ja ärimudelid